Senaste inläggen

Av Marie Sörensson - 6 januari 2011 23:42

Här händer ingenting just nu det ända vi gör är att sitter och väntar på att valparna ska komma. Zelma har varit lite orolig under dagen och mest vandrat runt det kan ju iof sig oxå bero på att hon har svårt att ligga eftersom att magen är så stor. Det är så spännande och se hur många valpar det blir.


Det tråkiga är att vi inte kan göra så mycket på barnens jullov då vi inte vågar åka hemifrån. Men de är ute och leker hela dagarna i snön så det är perfekt jullovsväder för barn även om jag kanske tycker att det räcker med snö nu.


Jag har suttit och tittat lite på lydnadsklass 2 tävlingar och det finns nån både i februari och mars men i det här vädret så kommer jag ju inte ut och tränar rutan som jag vill så jag har inte vågar anmäla än.  

Men jag ska försöka sparka ut mig själv och träna snart innan min hund blir alldeles tokig. Måste ta tag i Jackies appellträning oxå det är ju bara 4 månader kvar till start.......

ANNONS
Av Marie Sörensson - 1 januari 2011 23:46

Jaha så var det 2011 och jag har börjat mitt nya liv med att ligga i soffan och lata mig hela dagen. Men med tanke på att jag gick och la mig klockan 5 imorse så kanske det är OK .


Zelma är idag på dygn 56 så nedräkningen har börjat på allvar nu. Hon är stor och tjock och tycker faktiskt att det är lite jobbigt och när hon tycker att det är jobbigt så blir jag orolig. Det är faktiskt första gången som jag tycker att det är jobbigt på det sättet tidigare har det mest bara varit jobbigt att vänta.


För övrigt så händer det inte så mycket här, barnen har jullov och är ute i snön och leker om dom inte är inne och tittar på Draktränaren, de ska visst lära sig alla repliker så att de kan leka det när dom är ute. Dom är för söta mina barn  .

ANNONS
Av Marie Sörensson - 31 december 2010 16:44

Så har ännu ett år gått, det blev inte riktigt som jag tänkt mig då jag tänkt att 2010 skulle gå i tävlingenstecken. Jag tror att jag tävlat hela 3 gånger så som sagt det blev inte riktigt som planerat. Av de saker jag tänkt att göra på hundfronten så tror jag att jag klarade 2½ av 5. Hälften är inte så dåligt iof.

En sammanfattning kommer imorgon.


Nu går vi mest i väntans tider då Zelma har ca 1 vecka kvar till nedkomst det är så spännande.


Målen för 2011 är:

1 utställningschampion

2 viltspårschampionat

1 uppflytt till elitspår

1 uppflytt till lägrespår

+ ett antal starter i lydnadsklass.

sedan har jag några drömmar som jag hoppas ska gå i uppfyllelse under 2011  

Ok, jag lovar att jag ska skriva flitigare i bloggen oxå  

Men framförallt ska jag ha ett roligt år och det hoppas jag att alla mina fina valpköpare och vänner oxå ska ha. Även de som inte är mina vänner önskar jag ett gott 2011.

Det är bättre att lägga sin energi på de man tycker om än att lägga energin på folk man inte tycker om.


Nu ska jag fira nyår med nära och kära  

Av Marie Sörensson - 12 april 2010 22:10

Idag har jag och Henrik suttit i möten i skolan halva dagen. Det är lite jobbigt, som förälder så vill man ju bara att det ska fungera bra för barnen och att de ska må bra. Nu är det inte riktigt så och då är det så skönt att vi får hjälp, att problemen tas på allvar och att vi försöker hitta en lösning på det hela. Känslan är att det kommer bli bra men det krävs nog en del jobb. Men vad gör man inte för sina barn.


Idag har solen strålat från en blå himel hela dagen och det var riktigt varmt ute så valparna har varit ute en stund. Det tyckte dom var jätteroligt och självklart var de tvugna att klättra på det som fanns och det var ett galler på grillen. Som tur är så är grillen ny och inte speciellt smutsig. Men där for de fram och tillbaka  .


Sen har jag legat däckad i soffan resten av dagen, jag gissar att det är både förkylning och allergi kombinerat med trötthet av allergitabletterna. Dessutom har jag nästan tappat rösten till barnens stora glädje.Av Marie Sörensson - 2 februari 2010 21:00

Idag fyller våra underbara valpar ur C och D kullarna 1 år. Det är helt obegripligt att de har blvit så stora.

Av Marie Sörensson - 1 februari 2010 22:00

Idag har jag varit till Arboga och tagit stygnen på Zelma det var ju inte direkt roligt väglag att åka i och det blir ju inte bättre när folk kör som idioter  .

Men Zelma var iaf duktig hon är så underbar den hunden hon for in på kliniken och var överlycklig och hälsade glatt på sköterskorna. När hon sedan låg på bordet och de höll på och pillade och fixade med stygnen så viftade hon på svansen varje gång någon sa att hon var duktig. Dessutom stoppade hon snällt in huvudet i tratten när de var klara. Hon är nog en av världens gladaste hundar och det bästa är att hon verkar ärva ner det till sina valpar  . Jag frågade även veterinären om det skulle gå att avla vidare på henne och det skulle inte vara några som helst problem. Det enda han tyckte att jag skulle tänka på var att tumörer kan vara ärftliga precis som på människor. Så jag hoppas att hon blir frisk och glad för då blir det nog en sista kull på henne till sommaren.

Av Marie Sörensson - 31 januari 2010 13:00

Jag satte ju i början av 2009 upp vissa mål som skulle uppnås under året. Här kommer dessa:

1. Uppflytt ur lägreklassen
2. Start i högre
3. 1:a pris i lydnadsklass 1
4. 1:a pris i lydnadsklass 2
5. start i lydnadsklass 3
6. Valpträff
7. 1 valpkull (de som är på G nu räknas inte)
8. har inga spikade utställningsplaner men planerar väl åtminstonde 1 cert till.


Hm, kan väl säga att hälften av målen uppnåddes. Men jag fick ju en SVCH så det uppväger ju lite.


Så nu ska vi sätta nya mål för 2010.


1. Uppflytt ur appellklass

2. GK Högre

3. Uppflytt högre

4. 1:a pris lydnadsklass 2

5. 1 viltspårschampion

6. 1 utställningschampion.

7. 1 MH för våra valpar


Det får räcka så det finns lite fler småplaner men dessa blir bonus om de blir genomförda.

I år ska vi satsa lite mer på utställning är det tänkt, vi har väl iaf planerat in 3 st nu under våren och ett par under hösten så får vi väl se hur de krockar med högrespåren.


Nu över till de lite mer roliga sakerna. I början av året tog Henrik och Viktor med sig Actra och for ner till Göteborg för en träff med den urtrevliga hanen Skiftesgrinds Alazka och vi måste tacka för den trevliga helgen. Det blev en lyckad resa och nu väntar vi med spänning på resultatet.


Jag glömde i mitt förra inlägg att tacka våra underbara valpköpare för att de finns och gratta till framgångarna. Det har bla blivit ett danskt cert och flera BIR och BIS placeringar, hp:n och CK:n ni är underbara allihopa. Vi har ju även fått "barnbarn" under året då pojkarna i B-kullen har blivit pappor. 


Nu tror jag inte att jag glömt något.

Av Marie Sörensson - 30 januari 2010 12:15

Gud vad länge sedan det var jag skrev i bloggen. Jag ska verkligen försöka bättra mig. Men jag skriver på facebook och då glömmer jag bloggen.

 Jag börjar med en sammanfattning av 2009.

Ett år som började med en evig väntan på de två valpkullar som skulle födas i månadsskiftet januari/februari. De föddes, dom var underbara och flyttade sedan till underbara valpköpare. Vi satte ut en av Zelmas tikvalpar på foder. Jag går som projektekipge i  belöningsträning åt en av klubbens blivande tävlinsinstuktörer. En lång men rolig utbildning.

Året har i stort präglats av lydnad och bruksträning/tävling.    

Vi tar väl bara dom roliga resultaten  . I början av Juli tävlade vi lydnad med resultatet att Blixtra fick ett 1:a pris i 1:an och Jippi ett 1:a pris i 2:an. Vi placerade oss även i klubbens KM i lydnad, 2:a om jag inte minns fel. Jag och Jippi startade högklass spår där jag i min idioti fick hunden att gå fel och hamnade lååångt bort, detta på en hemmatävlig  . Detta kanske inte var en lyckad tävling, men så här efteråt är det ganska roligt. Under sommaren börjar jag och Sörlandets Esso träna viltspår, han är en naturbegåvning på detta och proven går som en dans.

I slutet av september åker vi på en tävlingshelg i Fagersta (mycket trevlig klubb) där blir jag och Ixa (Blixtra) uppflyttade ur lägrespåret, lyckan är total  . Henrik och Jippi blir godkända i högrespåret något som är jätteroligt.

Veckan efter tar jag och Esso det sista 1:a priset i viltspåret och Esso kan nu titulera sig SVCH. Detta på dagen 1 år efter det att hans dotter Ixa blev uppflyttad ur appellklassen. Han och hans avkommor är otroliga. Efter detta trappar vi ner lite och träningen för 2010 börjar så smått. Jag glömde skriva att vi även var med på Lapphund-SM en tävling där man tävlar i både lydnad och agility, vi hade även ett lag med. Hur vi placerade oss minns jag inte riktigt men jag har för mig att jag och Zelma kom 3:a eller var det 2:a. Ja, ja roligt var det iaf.


På senhösten slocknar en av våra stora stjärnor  , hunden med stort H, han som var min första SUCH, han som jag gjorde mina första startet i brukset med han som var underbar, suverän ja helt enkelt bäst. En hund som lärt mig så otroligt mycket. Ett stort hål lämnar han och det hålet blir svårt att fylla.

SUCH LP1 SV-99 Sörlandets Banji går vidare till de sälla jaktmarkerna och en ny stjärna tänds på himlen.

Vid 12½ år tar ålder ut sin rätt och sorgen är tung och svår.


På senhösten kommer våran fodertik Cayenne tillbaka. Ibland blir saker inte riktigt som man vill och fodervärdarna fick med stor sorg lämna tillbaka Jackie som dom döpt henne till. Vi fick tillbaka ett ur charmigt yrväder, dom fick lämna ifrån sig en stor kärlek. Ibland är inte livet roligt.


I slutet av året var det meningen att vi skulle para Zelma och Actra, nu blev det inte riktigt så. Vi hittade istället en juvertumör på Zelma. Men den var av en bra form så vi är possitiva ändå. Actra börjar löpa senare än vi tänkt oss så det skriver vi om lite senare.


Nu har jag säkert glömt en massa men detta var en kort sammanfattning.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hemakas med Blogkeen
Följ hemakas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se